Powered By Blogger

lunedì 6 settembre 2010

BONO BREZ TEZAV V NEBESA


da Delo.si, Slovenia

"Ko bo Bono prišel pred nebesna vrata se bodo ta široko odprla. Če si angelskih kril ne bo zaslužil že s prizadevanja za zmanjšanje finančnega dolga Afrike, Aidsa in malarije, potem bo lahko pevec skupine U2 omenil tudi njegovo uradno prizadevanje za Vatikan," sta zapisala italijanska novinarja, ki sta pevca proglasila za pravega Kristjana, njegova besedila pa za pravi zaklad bibličnih naukov.

Pevec ni nikoli skrival svojih verskih prepričanj. Vzgojen v katoliški in protestantski družini je bil s kitaristom The Edgem in bobnarjem Larryjem Mullenom Jr. del verske skupine imenovane Shalom. Od takrat se je oddaljil od organiziranih verskih skupin in začel slediti svoji duhovni poti. Kristjani naj bi v besedilih, ki jih je napisal Bono, že od nekdaj iskali duhovni pomen. Verska revija Christianity Today je zapisala, da mnogi kristjani že več let iščejo stične točke med Biblijo in besedili, ki jih je napisal pevec sam, za nekatere naj bi bilo to iskanje že pravi šport.

Novinarka Andrea Morandi je biblične nauke odkrila skoraj v vseh pesmih skupine U2: "Prisotnost krščanske vere v prvih nekaj glasbenih albumih je znana. Večje odkritje je bilo, da je Biblija prisotna tudi v ostalih, vse do zadnjega albuma." Morandi in Vallini v albumu October, ki je izšel leta 1981, ko je bila skupina še vedno zelo krščanska, najdeta mnogo bibličnih motivov, recimo v pesmi Tomorrow, kjer je v besedilu omenjen Jezus in Jagnje božje, "Open up, open up/To the lamb of God/He's coming back/Jesus come back".

Nessun commento: